2. Schimbarea exista. Nu o putem orpi. Fiecare celula din noi se schimba, fiecare molecula din mediul in care traim se modifica. Ceea ce suntem azi este rezultatul unui lant lung de schimbari. Daca am constientiza ca in jurul nostru si in noi se produc milioane de schimbari in fiecare zi, la inceput poate ne-am speria. Se schimba lumina, se schimba vremea, se schimba temperatura, se schimba hainele, emotiile, nivelul de energie, gandurile, locul, imaginile pe care le vedem, sunetele pe care le auzim, ne schimbam pozitia pe scaun, cineva intra in birou, cineva iese, facem schimb de cuvinte, de idei, de stari, se schimba atat de multe in noi si in jurul nostru in fiecare zi!
3. Dar daca am constientiza ca organismul nostru are o capacitate uriasa de adaptare astfel ca, la finalul fiecarei zile pline de schimbari, suntem inca aici? Oare am intelege ca schimbarea e parte din noi si din natura noastra? Oare am prinde mai mult curaj?Asadar, de ce sa ne opunem schimbarii? De ce sa fugim de ea? Cu totii ne putem adapta, este in ADN-ul nostru.
4. Putem fi cei care produc schimbari sau putem lasa soarta, familia, colegii si altii sa produca schimbari pentru noi. Schimbarea este un act de creatie. Este un instrument magnific pentru a ne recrea prezentul si a construi viitorul.
5. Alegem schimbarea cand ceva nu ne place. Daca nu ne plac anumite aspecte ale vietii noastre, daca nu suntem multumiti de nivelul de energie si vitalitate, daca vrem relatii mai bune, stari mai bune, o viziune mai clara, satisfactii mai multe..orice, atunci schimbam ceva. Cu cat insatisfactia e mai mare, cu atat motivatia pentru a ne schimba e mai mare. Asadar, ne putem intreba: daca nu am schimbat nimic pana acum, poate ca nu m-a deranjat atat de mult? Ce m-a tinut pe loc, ce temeri, ce convingeri, ce blocaje?
Concluzii: schimbarea nu e "bau-bau" :). Ne putem imprieteni cu ea, pas cu pas. Avem resurse pentru a ne adapta si avem puterea de crea (si) prin schimbare.